Sunday, January 1, 2012

The quality of your Azam Tahun Baru

Assalamualaikum =)

Kebanyakkan blog hari ni cerita pasal azam tahun baru. Ye memang bagus kita mempunyai fokus dan keazaman untuk apa yang hendak dicapai pada tahun akan datang. Tapi aku gerenti azam baru tu time mula-mula je semangat..tiba februari pasti akan dilupakan hari demi hari sehinggalah bila tiba masa countdown the next tahun barunye, barulah korang teringat balik azam lama korang tu, ye dak? Kebanyakkan matlamat kita tahun demi tahun tak berjaya dicapai. Pelik kan tempoh masa yang panjang diberikan selama +/- 356 hari tetap kita tidak berjaya memenuhi impian kita. Apa yang kita buat sepanjang 356hari tu? Tidur? Ber-facebook? Nilailah balik dimana silap kita dalam menggunakan masa yang diberi.

Bagi aku, setiap impian yang kita kejar tu harus diusahakan setiap hari. Sebab tulah kejayaan tidak datang bergolek. Kalau hari ni kita usaha, tak semestinya esok berjaya kan. Jadi, berusahalah secara istiqamah. InsyaAllah kejayaan akan tiba.

from http://ny.eater.com/

p/s: post ni utk ingatkan aku jangan asyik lagha jek.hehe..hari ni tengok ada orang Italy sambut New Year dengan main api..lepas tu bakar tong sampah..gila scary aku tengok!!

2 comments:

  1. Salam tahun baru..
    salam hijrah..

    betul kena istiqamah dengan azam kita..:)

    ReplyDelete
  2. semoga thn 2012 lebih berjaya hendaknye :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...